Етерични масла за тонус

Етеричните масла намаляват напрежението, усилват концентрацията и ни карат да се чувстваме по-добре и по-красиви. Универсалността на тези масла в нашия живот, ги правят най-добрия избор, наред с билките, когато искаме да сме красиви и здрави. Ето няколко смеси с етерични масла, които успокояват тялото и мускулите след спорт. Направете масаж на мускулите, които сте тренирали с тях.

“Фигурин

Eterichno-maslo-chaeno-darvo20 мл базово масло или 4 с.л. (например бадемово)
6 капки лимон
5 капки розмарин
1 капка мента

Друга смес:
20 мл базово масло
5 капки лавандула
4 капки босилек
3 капки римска лайка

Тонизиращи смеси:

Когато усетите, че ви липсва тонус за работа, а и за живот, етеричните масла отново могат да помогнат. Особено сега, когато пролетта бавно се завръща, тонусът ни може да е понижен, заради пролетната умора. Но етеричните масла отново ще ни помогнат.

Масла за вечерта: Лавандулата на първо място, римската лайка, немска лайка, нероли и сандалово дърво са полезни също. Вземете ароматна вана ( не твърде гореща) преди лягане и сложете 1 или 2 капки лавандула на възглавницата. Маслото от лавандула и лайка помага за по-здрав сън

За сутринта – сутрин се използват стимулиращи масла за повече енергия. Разпраснете малко масло на пода на банята по време на сутрешния душ. Розмарина и босилека стимулират и освежават, особено в комбинация с цитрусови масла, като лимон, мандарина и др.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *