Ето как да сборите запека!

Усетете лекотата от премахването на запека!

Жлъчката е органът в човешкото тяло, който неутрализира киселия стомашен сок, постъпил в дванадесетопръстното черво, а също и усилва моториката на червата. Тя е и органът, който придава цвета на фекалиите.

“Фигурин

Жлъчка или жлъчен сокзапочва да се отделя при наличието на мазнини в храносмилателната ни система и се освобождава в тънките черва.

Усетете лекотата от премахването на запека!

Усетете лекотата от премахването на запека!

Проблемите с жлъчката започват, когато храната, която приемаме е с твърде високо съдържание на рафинирана захар, скорбяла и мазнини и много ниско съдържание на протеини.

Когато количеството жлъчка е твърде малко, а и когато жлъчният мехур не функционира правилно (най-често поради хранителни недостатъци), мазнините които сме приели не могат да се абсорбират правилно от организма ни и се затруднява изпразването на съдържанието. А това е най-краткият път до получаването на запек.

Начин на употреба и приготвяне – смесват се по 15г от стръкове от змийско мляко, стръкове от синя жлъчка, стръкове от глухарче, стръкове от бял равнец, стръкове от камшик, цветове от жълт смил, листа от мента, листа от градински чай, кори от зърнастец, плодове от синя хвойна. В 300 милилитра кипяща вода се поставят 3 чаени лъжички смес, вари се 10-15 минути, прецежда се след изстиване и се изпива на 3 пъти (подсладена по желание) през деня преди или след ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *