Ето как да се отървете от болките в кръста

Болката в кръста може да се дължи на травма, физическо натоварване, заболяване и др. Дори и най-леката болка може да бъде много неприятна и да ни причинява чувство на дискомфорт. Ето няколко рецепти от народната медицина, с които можете да се избавите от неприятното усещане.

“Фигурин

– Към една чаша мед добавете по една супена лъжица сяра и тютюн. Разбъркайте и разнесете сместа върху памучна кърпа, която наложете като компрес върху болното място. Компресът престоява 2 дена, след което се подменя с нов. Лечението продължава 14 дни.

болки в кръста– Смесете 1 шепа глина и 1 чаша счукана морска сол и ги залейте с 120 мл. силна домашна ракия. Разбъркайте, разстелете върху памучен плат и наложете на болното място.

– Счукайте два аспирина и ги смесете с четири супени лъжици оцет и малко силна ракия. Напоете памук в течността, изцедете го и го наложете на болното място. Отгоре покрийте с найлон, след това сложете вълнен плат и превържете. Процедурата се прави седем вечери поред, като се приспива с превръзката, а през деня мястото се маже с масло или несолена свинска мас.

– Изпечете 1 шепа морска сол и я смесете с едно яйце. Разстелете сместа върху амбалажна хартия или памучен плат и наложете на болното място. Отгоре покрийте с друго парче плат и направете лека превръзка, с която се преспива. Процедурата се повтаря всяка вечер, в продължение на седем дни, като през деня мястото се маже с масло или несолена свинска мас.

– Взимат се три листа от репей, измиват се, нарязват се и се счукват в дървен хаван, до получаването на каша. Тази каша се разстила върху найлон и се налага на кръста, като се превързва с памучна кърпа или вълнен шал. Прави се 5 вечери поред.

– Смесват се 10 гр. камфорово масло и 80 мл. зехтин. С получената смес се прави масаж на кръста, след което се налага с хартия, напоена с газ за горене и се превързва с вълнен шал. Пренощува се така, а на сутринта се измива. Повтаря се всяка вечер до подобряване на състоянието.

– Измийте и нарежете няколко листа алое. Счукайте ги, добавете сол и олио и оставете сместа да престои два дена. След това прецедете и с получената течност намажете болното място.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *