Ето как да се отървете от досадното хъркане

Когато легнете да спите, а някой захърка до вас си е меко казано дразнещо. Е, на хъркащия също не му е лесно, защото хъркането е симптом за проблем-с носа и гърлото, затлъстяване, цигари, алкохол… Има случаи, в които хъркането води и до смърт. Затова ние ви предлагаме няколко метода от народната медицина, с които можете да се справите с досадното хъркане.

В продължение на няколко дена във всяка ноздра се поставя захаросан мед с големината на грахово зърно.

хърканеПри алергична хрема помагат домашно приготвени капки за нос от пчелен клей. В 10 мл. вода или физиологичен разтвор добавете 5-10 капки клеева тинктура. Във всяка ноздра се капят по 4-3 капки, 5-6 пъти на ден.

Ако детето ви хърка, заради възпалени сливици или трета сливица, баба Ванга е препоръчвала следната рецепта: Омесете меко тесто и го разтеглете на лента така, че да увие шията на болното. Счукайте на ситно изсушен корен от билката кукуряк и наръсете обилно на тестената лента. Увийте около гърлото на болното, като много важно е да се покрият и сливиците. Превържете с бинт или памучно платно. Малките деца престояват така от 30 минути до 1 час, един-два пъти на ден. По-големите деца стоят с превръзката 2-3 часа, а възрастните-цяла нощ.

И още едно полезно, а и приятно средство-ароматните билки. Стрийте на прах изсушени шишарки от хмел и ги сложете във възглавницата си. Може да сложите и сушени дафинови листа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *