Ето как лайката помага при мазна кожа!

Разделете се с мазната кожа завинаги с тази билкова комбинация

Всекидневните грижи, които полага всяка жена, за да изглежда добре, са пословични. Добре е известно, че гримът трябва да бъде отстраняван ежедневно, тъй като той вреди много на кожата на лицето. При отстраняването на грима обаче е хубаво от кожата да се отстранят и мътвите клетки, мръсотията и мазнотята. Иначе е 100 процента сигурно, че кожата ще се състари по-бързо, а става и доста суха, което позволява на бръчките да се образуват по-бързо.

3Именно затова се създават различни видове маски, които имат една единствена цел. Да се грижат добре за кожата на лицето. От тях се изисква да почистват, да стягат, да усппокояват, да опъват, да охлаждат или да изглаждат кожата на лицето.

Но естествено това е съпроводено с редица правила. Има начини, които засилват ефекта от маската. Например, преди да бъде нанесена маската, може да се направи парна баня на лицето – така се отпушват порите и излизат по-лесно нечистотиите, събирани цл ден.

Друг важен съвет е да миете мазната и нормална кожа със сапун и вода. Сухата и чувствителна кожа се мие – без сапун, само с хладка вода. Маската винаги се нанася в тънък слой, за да е по-бързо действието й.

Билка.инфо ви предлага тази билкова маска, която помага при мазна кожа и се приготвя в домашни условия:

Във вряща вода се сипват по една шепа много ситно нарязани лайка и маточина за една минута. Махате сместа от огъня и бърка те, докато заприлича на пюре. След това се добавя 1 супена лъжица каолин или хума. Смесвате добре и нанасяте върху лицето и шията. Престоявате с нея 80 минути. Полезна е при мазна, отпусната кожа с широки пори.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *