Ето как лекува ароматерапията!

Лечение с благоуханни масла, препочва Билка.инфо

Ароматерапията е един от клоновете на билколечението. Опитът за лечение чрез растителни благоуханни вещества е прастар и датира от древността. За съжаление, за предългата история на ароматерапията от предписмения период се знае съвсем малко и то предимно от стари легенди. След откриването на писменостт обаче са открити интересни сведения за лечението или въздействието с благоуханни вещества от растителен произход.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Лекувате се докато релаксирате!

Лекувате се докато релаксирате!

Тези вещества са играли голяма роля в историята на човечеството от древни времена – като парфюми, сексуални благоухания, тамян и пр. Установено е, че главните въздействащи ароматни вещества, използвани при ароматерапията са етеричните масла на някои видове растения (дървета, храсти или цветя). Етеричните масла (или есенции, получени от тях) могат да се прилагат както вътрешно, така и външно.

Етеричните масла и есенции се употребяват под формата на капки (само по няколко). Есенциите могат да се използват и като добавки за топла вана.

Препоръчват се следните добавки с етерични масла:

1. Вана за укрепване защитните сили срещу простудни заболявания и за стимулиране на кръвообращението: масло от хвойна – 3 капки, масло от мента – 2 капки, масло от лавандула – 5 капки.

2. Охлаждаща, освежаваща, тонизираща топла или хладка вана: масло от мента – 3 капки, масло от бергамот – 4 капки, масло от босилек – 2 капки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *