Ето какво помага при бъбречни настинки

При по-леки форми е възможна употребата на билки и лековити запарки
tea1Заболяванията на бъбреците задължително се лекуват от лекар уролог. При по-леки форми на заболяванията все пак е възможна употребата на билки и лековити запарки. Те ефикасно стимулират дейността на бъбреците, дезинфекцират, обезводняват и имат силно обезболяващо действие.
Билка.инфо ви предлага няколко лесни за употреба и направа домашни лека, които са доказали своята ефективност при бъбречни проблеми.
Начин на приготвяне и употреба – настойка от мечо грозде. С 250 мл студена вода се заливат 2 чаени лъжички от билката. Оставят се да киснат 12 часа, като след прецеждане течността се загрява до кипване и когато се поохлади към нея се добавя и сода бикарбонат, на върха на лъжичката. Препоръчителната дневна доза е 3 чаени чаши, приети като неподсладен чай.
Начин на приготвяне и употреба – смесват се 10 г хвощ, 5 г листа от мента и 20 г мечо грозде. С 250 мл вода се заливат 2 ч.л. от така получената смес. Разбърква се добре и се оставя да престои за 12 часа. след прецеждане течността се загрява до кипване и когато се поохлади към нея се добавя и сода бикарбонат, на върха на лъжичката. Получената смес се изпива на 3 пъти през деня.
Начин на приготвяне и употреба – 20 г сухи листа от горска ягода се варят за 10 минути в 200 мл вода. Киснат за 2 часа и се прецежда. Приема се 4 пъти дневно по 1 супена лъжичка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *