Ето какво помага при силно изтощена и суха коса

Когато косата ви капе от често боядисване или студено къдрене, употребата на лосион от зокуум, чемерика и бръшлян помагат

Много жени, на които късметът не се е „усмихнал“ и не са дарени с къдрава коса се подлагат на студено къдрене. Процедурата дава възможността да се превърне една изключително права коса в спираловидна, чуплива и къдрава.

Красотата изисква жертви! А готови ли сме да ги платим?

Красотата изисква жертви! А готови ли сме да ги платим?

Според физиогномиката (наука за изучаване на лицето) къдриците са подходящи за всички типове лица. Те придават по-меки черти на лицето, правят го значително по женствено. Ако сте с дълго и тясно лице, лесно може да промените овала му, като си пуснете едри къдрици около бузите. Но дори и най-щядящите способи за студено къдрене не са безвредни. Променя се самата структура на косъма, като в процеса той губи своята мастност и изтънява. В резултат на студеното къдрене косата започва да расте доста бавно и става суха. Когато косата капе в резултат на често боядисване или студено къдрене, силно се препоръчва употребата на лосион от зокуум, чемерика и бръшлян.

Начин на приготвяне и употреба – 5 клончета бръшлян с дължина 20 см, 10 листа от зокуум и 1 с.л. чемерика се варят в 50 мл оцет, докато остане наполовина. След изстиване се прецежда и се съхранява в стъклен съд. Всяка вечер се правят фрикции с намокрени в лосиона пръсти. По време на използване на лосиона, косата се мие само веднъж седмично.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *