Ето какво помага срещу камъни в бъбреците и язва

За хората, страдащи от бъбречно-каменна болест е важно да изпиват ежедневно поне 1,5-2 литра течности. Много полезни за тях са минералната вода, бирата и чайове­те с пикочогонно, противовъзпалително и противомикробно действие. Такива могат да се приготвят от листа от мечо грозде, коприва и ле­ска, от стръкове от полски хвощ, от плодове от шипка и боровинка, от пъпешово семе, от дръжки от вишни и др.

язваПри подобни проблеми за болните е много полезно да консуми­рат повече целина, магданоз, краставици, до­мати, диня, грозде, праскови, цитрусови пло­дове и др. Освен това е препоръчително да спазват и по-активен двигателен режим.

При хората с язвена болест все повече за­честяват оплакванията от болки и чувство за тежест в горната част на корема, както и от киселини и усещане за парене зад гръдната кост. За язвено болните е от изключително зна­чение да избягват консумацията на пържени, пушени и пикантни ястия, както и употребата на кафе, алкохол и газирани напитки. От помощ за ускоряване на процесите на заздравяване на язвата и за облекчаване на оплакванията, свързани с нея, е пиенето на за­парки от цветове от лайка и невен, от стръкове от мащерка, риган и жълт кантарион, от листа от джоджен и живовляк и др.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Ежедневният прием 3 пъти по 15-20 капки клеева тинктура, разтво­рени в малко вода също оказва много добро въздействие върху стома­шната лигавица. Освен това народни­те лечители препоръчват и пиенето на прясно из­цедени сокове от картофи и зеле.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *