Ето тази билкова терапия ще ви отърве от неврозата

Неврозата може се повлиява сериозно от билки

Когато реакцията на организма към стреса доведе до отклонения в поведението, може да се твърди за невроза. Предлагаме ви тези билкови рецепти, чиято употреба спомага лечението на неврозата.

“Фигурин
Кажете не на стреса и да на живота!

Кажете не на стреса и да на живота!

Начин на приготвяне и употреба – вземете по 30 г цвят иглика, хмел, маточина, лазаркиня, мащерка, дилянка, зайча сянка, босилек и лютива мента. Билките трябва да се нарежат на ситно, след което се смесват. В предварително завряла вода (половин литър) се добавят 2 супени лъжици билки. Слага се капак на тенджерата и се оставя да престои цяла нощ, като на сутринта се прецежда. От така получената настойка се взима по една винена чашка 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Внимание! При остри възпаления на бъбреците зайчата сянка е вредна, а има хора със свръхчувствителност към иглика.

Начин на приготвяне и употреба – в 400 мл вряла вода се добавят предварително наситнени 1 супена лъжица маточина и 1 супена лъжица мента. Всичко кисне за около 20 минути, след това се прецежда. Пие се като студен чай 3 пъти на ден преди ядене по 1 винена чашка. Когато неврозата е съчетана със съдечна аритмия, особенно е ефективно съчетанието с капки от тинктура от глог – вечер преди лягане се вземат по 10 капки. Лечението продължава 12 месеца, като на всеки 2 се прави почивка от 3 – 4 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *