Фъстъчено масло пази от рак!

Редовната консумация на фъстъчено масло намалява риска от появата на рак на гърдата с 39 %. Този резултат бе установен от екип учени от университет във Вашингтон по медицина в Сейнт Луис, както и медицинското училище на Харвард. Учените са открили връзка между фъстъченото масло и появата на рака на гърдата при 15-годишни момичета и стартирали мащабен експеримент на тази тема. При изследване, проведено между 1996 г. и 2001 г., са проучени 9039 американски момичета на възраст между 18 и 30 години.

fastacheno-masloРак на гърдата
Крайните резултати показали, че момичетата, които хапвали фъстъчено масло и ядки два пъти седмично, намаляват с 39 % опасността от рак на гърдата. Други проучвания пък доказват, че закуската с фъстъци или фъстъчено масло поне четири пъти в седмицата намалява почти наполовина опасността от сърдечен удар. Доказателства сочат, че фъстъците понижават лошия холестерол, помагат за намаляване на възпаленията в тялото и укрепват кръвоносните съдове около сърцето.

Учени от медицинския факултет към Харвардския университет изследвали в продължение на 12 години качествата на фъстъченото масло. В експериментите им са участвали над 6000 жени, чиито хранителни режими са следени в продължение на години.

Фигурин билки за отслабване

Фъстъчено олио
По време на изследването се откроила тенденция, според която консумацията на 30 г фъстъци и на една супена лъжица фъстъчено масло на ден пет пъти в седмицата, намалява опасността от поява на сърдечно-съдови заболявания с 44 %. Най-ценната съставка във фъстъченото масло е веществото ресвератрол – естествен антибиотик, който действа противорирусно, противовъзпалително, защитава нервната система, забавя стареенето. Самото пък фъстъчено масло е с най-високи показалите и съдържание на ресвератрол.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *