Фобиите са преодолими! Вижте как!

Страховата невроза бяга от тази билкова рецепта

Депресивния синдром и паническото разстройство са синоними на страховата невроза. Заболяването се характеризира с проявата на безпричинни (според околните) пристъпи на страх, като най-честите фобии са от преследване , от затворени пространства, от открити пространства, от насекоми, от студенокръвни, от лекари, от височина и премного други. Тези пристъпи най-често са съпътствани от паника и чувството за тревожност или депресия.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Агорафобията е страх от открити пространства!

Агорафобията е страх от открити пространства!

За да се определи едно заболяване като страхова невроза, е задължително да е налице повтаряемост на пристъпите без каквото и да е наличие на психотравмиращи фактори. Характерни за страховата невроза са следните симптоми: сърцебиене, задух, болки в гърдите, замаяност, задушаване, слабост, световъртеж, несигурност ,изпотяване, и др.

Всички изследвания в областта на фитотерапията и билколението показват, че билките приемани при страхова невроза са абсолютно способни да ни освободят от стреса, нежеланите страхове и напрежението.

Билка.инфо ви предлага тази билкова рецепта, която се е доказала в българската народна медицина при лечението на страховата невроза:

Начин на приготвяне – смесват се 3 части дяволска уста, 4 части от изтравниче и 1 част валериана. След което в 1 литър вода се запарват четири с.л. от получената смес. През целия ден се приемат по 4 – 5 глътки на всеки час. Рецептата е приложима също и при разстроени нерви и безсъние .

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *