Гъбата Рейши – натурално средство за дълголетие

Още преди хиляди години китайската и японската медицини са използвали гъбата рейши, известна като гъбата на Дълголетието. Днес редица билкари я определят като един от най-добрите методи за дълъг и здрав живот. Нейните чудодейни свойства неслучайно са на почит у китайците и рисунки на вълшебната гъба могат да бъдат открити върху китайски порцелан, килими, коприна, орнаменти. Преди векове, това растение буквално е било издигнато в култ, даже е имала пряка връзка с божествените същества, и носела небесна сила. Рейши (известна още като Ганодерма луцидум) е била скъпоценната гъба на императорите, които са отделяли изключително внимание на този лек.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

reihНаричат я „Вълшебният крал на билките” и се счита, че това е най-полезната гъба на Изтока, защото не притежава никакви отрицателни странични ефекти, а също така и с богата гама от положителни здравословни качества и изключително широкото действие. Само че колкото здравословна е гъбата, толкова и трудно се открива в див и естествен вид. Тази й рядкост се дължи на факта, че рейши може да расте само върху дървета при определена температура. Този, който откриел дърво с растяща небесна гъба, пазел в дълбока тайна мястото на съкровището. За щастие обаче през 70-те години е открит начин за нейното култивиране и днес тя се използва при почти всякакви заболявания не само в Изтока, но започва да придобива популярност и по нашите земи.

Защо е толкова полезна рейши? 

Най-ценното качество, което прави гъбата просто безценна е факта, че има профилактично свойство срещу различните видове рак. Смята се, че гъбата е една от най-полезните билки в борбата с раковите клетки. Освен това тя действа заздрвяващо на имунната система, възстановява и отслабения имунитет. Действа регенериращо и пречистващо на клетките. Подходяща е за лекуване на бъбречни и сърдечни заболявания

Освен това друго ценно нейно качество е това, че действа положително при инфекици, алергии, язва, хепатити, безсъние. И това дори не е пълния й списък с полезности. Нейното действие се дължи на факта, че съдържа големи количества терпеноиди, полизахариди, витамини, минерали, ненаситени мастни киселини и много други полезни вещества, които в рейши се съдържат в най-голяма концентрация в сравнение с всяка друга гъба.

Гъбата може да бъде открита в дрогериите в цялата страна или чиста или под формата с някои други китайски билки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Гъбата Рейши – натурално средство за дълголетие

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *