Глухарче и банан срещу брадавици

Брадавици са резултат от папилома вирус, като се смята, че възникват поради отслабването на имунната система.

Най-често брадавици излизат по ръцете, пръстите и стъпалата, но е възможно да се появят и по други части на тялото. Народната медицина предлага много варианти за премахване на брадавици. Ето и някои от тях:

Залейте 150 грама пресни нарязани глухарчета с 1 чаена чаша вряла вода и оставете да киснат, докато водата се охлади до стайна температура. След това сложете сместа да ври на слаб огън, докато остане една четвърт от първоначалното количество.

глухарчеСвалете съда от огъня, сложете капак, покрийте с кърпа и оставете да престои 10 часа. След това изстискайте билката и прецедете течността. Налейте полученият извлек в стъклен съд и го съхранявайте в хладилник. Всяка сутрин и вечер, с напоена в извлека марля налагайте брадавиците за 10 минути. Процедурата се повтаря до изчезването на брадавиците.

Демир бозан билки за бъбреци

Банановата кора също може да ви отърве от брадавиците. Просто отрежете от нея парче, което е достатъчно голямо да покрие брадавицата и го поставете с месестата част надолу върху нея. Направете лека превръзка с марля, за да не падне и останете така за през нощта. На сутринта свалете превръзката и отстранете банановата кора, а вечерта повторете процедурата с ново парче. Правете това, докато забележите, че започват да се формират мъртви кожни клетки по брадавицата. Премахнете ги внимателно с помощта на пила, след което продължете лечението с банановата кора.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *