Горчицата ще ви помогне при хрема

В миналото са използвали хардал (синапено семе) за борбата срещу болките в гърба и ставите, а също така и за избавяне от настинката. Хардала е известен със своето загряващо действие и след като се наложи на засегнато място успокоява болката.

goorchicaМожете да постигнете желания ефект и без да имате в наличност натурално хардалово семе с горчицата, защото за нейното приготовление се използва именно този продукт. Рецептата, която днес ще ви предложим за премахване на хремата е лесно изпълнима и достъпна, така че всеки един може да я изпробва и сам да се увери в ефекта и.

Първата стъпка е да намажете обилно стъпалата на краката си с горчица и след това да увиете с парче плат. За по голямо удобство обуйте вълнени чорапи и стойте така колкото се може повече. За да се нормализира кръвообръщението е препоръчително след като свалите компресите да си направите една разходка. За улеснение предлагаме да правите компресите вечер и на сутринта да ги сваляте, защото така ще стоят доста време на краката, а на сутринта неизбежно вие ще приготвите за излизане по задачи. Добре е процедурата да се повтори в продължение на няколко дни, но и само след първата направа на компресите ще забележите положителното влияние, симптомите на хремата със сигурност ще са утихнали.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *