Градински чай премахва лошия дъх

Появата на лош дъх в устата говори за здравословен проблем, който със сигурност не е за подценяване. Освен това лошия дъх влияе негативно и нашето емоциално състояние – изпитваме ежедневни притеснения при общуването с околните.

“Демир

Появата на този проблем може да се дължи на много разнообразни причини – заболявания на зъбите и устната кухина, прием на медикаменти, прекаляване с кафе, с цигари и др. Можете да вземете мерки като посетите вашият лекар и зъболекар, можете да спрете или поне да ограничите употребата на продукти, които предизвикват лошия дъх. Освен това можете да си помогнете и с една домашна рецепта, която ефективно се справя с проблема.

лош дъхЗалейте 2 ч.л. градински чай със 150 мл. вряща вода. Оставете билката да накисне около 10 минути, след което прецедете. С получената отвара ежедневно изплаквайте устната кухина и правете гаргара. Извършвайте процедурата до пълното неутрализиране на проблема с лошия дъх. Не се притеснявайте, ако ви се наложи да се лекувате по-продължително време, терапията е изключително безвредна и може да се прилага до пълното неутрализиране на проблема.

Тази отвара може да се прилага и за лечение при възпаления в устната кухина, афти и др.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *