Грейпфрут и мед намаляват високия холестерол

Екзотичният плод грейпфрут е любим на много хора макар, че вкуса му е малко горчив в леко тръпчив.

Плодът има завидни лечебни свойства, като най-известните действия са антиоксидантно и антибактериално. В него има изобилие на витамини, от които организма ни се нуждае за да бъде в добро здраве. В него присъстват витамините Е, Д, В и А все жизнено важни за предпазване от заболявания. Освен това грейпфрута е богат и на минерали, като някои от тях са цинк, манган, фосфор, калций и магнезий. благодарение на всички тези съставки, които притежава не само е полезен за здравето, но се грижи и за красотата ви.greipfrut

Медът също е достатъчно известен със своите ползи, които носи на човешкото тяло и когато се комбинира с грейпфрута се получава неповторима лечебна отвара, която може да подобри значително здравословното си състояние. Не чакайте, а дайте на организма си всичко от което се нуждае, за да бъде здрав.

Еликсира, които ще ви представим да си приготвите ще ви помогне в случай, че нивото на холестерола ви е много високо. Ако приемате продължително време от него успешно ще се намали нивото на инсулин в кръвта, а това може да ви донесе само здраве.

Демир бозан билки за бъбреци

Ето и как се прави този чудодеен и лековит еликсир от грейпфрут и мед. Става много просто, така че нямате извинения, ако не си го приготвите, за да подобрите здравословното си състояние. Вземете един грейпфрут и го срежете на 2 части. Поставете го в блендер и към него прибавете 1 супена лъжица пчелен мед. Разбърквате с машината за 5 минути и сте готови.

Тази рецепта можете да приемате в случай, че страдате от заболявания на сърдечно-съдовата система или сте настинали. Оказва благоприятно влияние на организма, като го пречиства от натрупаните токсини в него.

Най-голямата му ефикасност се изразява в това, че може да намали високия холестерол, стига да приемате по 3-4 глътки на ден преди обяд. Изисква се постоянство и ежедневен прием, но това е нищожно действие в сравнение с ползите за организма, които ще получите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *