Грижете се за косата си ежедневно

Добре изглеждащата коса е мечтата на всеки човек независимо от пола, но за да го постигнете трябва да се грижите за нейното здраве подобаващо. Блясъка, гъстотата и красотата на косата не постига само с измиването, боядисването или подхранването и с различни маски за коса. Красивата прическа и поддържаната коса придават на човека увереност, сигурност и изтънченост, а нейната обезформеност ви подтиска и убива самочувствието ви.

“Фигурин

Ето и няколко лесни за спазване правила, които ще ви помогнат да се погрижите за здравето на косата си:

images (5)1. Първото златно правило, което трябва да спазвате е да не сресвате косата със четки, които имат пластмасови зъби. Когато се решите с такива четки за коса тя се наелектризирва и всеки косъм започва да прехвръква. В случай, че косата ви е суха се препоръчва да използвате четки за коса от естествен свински косъм. Когато решете косата си докато е мокра използвайте четки с каучукови главички, защото те разресват най-добре.

2. Препоръчително е винаги да сресвате косата си преди да я измиете, защото това ще ви помогне да премахнете част от праха и мъртвите люспи на главата. Трябва да знаете, че колкото по-често разресвате косата си вие помагате тя да бъде здрава, защото по този начин се косата се подсилва и косъма се подхранва пълноценно.

3. Трябва да знаете, че водата, с която миете косата си оказва голямо влияние върху нейното здраве, блясък и обем. Във водата се съдържат различни видове соли и според тяхното съдържание тя се дели на три вида: мека – дъждовна или дестилирана вода; полутвърда – речна и твърда – изворна и кладенчова. В меката вода се съдържа най-малко количество вредни минерали, затова тя се препоръчва за миене на косата. От друга страна в кладенчовата и изворната вода има голямо съдържание на минерали, което води до загуба на блясък и цвят при редовно използване за миене на коса. В случай, че ежедневно използвате твърда вода за миене на косата е добре да я изплаквате с отвара от оцет и лимон, за да възвърнете блясъка и.

4. В днешно време много хора използват боя за коса, за да прикрият белите коси или просто искат да сменят цвета за да се чувстват по-привлекателни и красиви. Добре е преди да започнете боядисването в домашни условия да намокрите краищата на косата, защото така тя ще погълне повече от оцветяващия пигмент.

5. Препоръчително е редовно да подстригвате косата си, за да може да се премахват изсушените краища и разцепванията, които се появяват. По този начин тя ще бъде по-здрава и бляскава.

6. В случай, че боядисвате косата си е добре да използвате шампоани предназначени за боядисана коса, защото така ще имате възможност да запазите цвета си за по дълъг период от време. В съдържанието на тези шампоани има различни вещества, с помощта на които вие ще я подхраните и тя ще запази обема и блясъка си.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *