Грижи за зрялата кожа

Зрялата кожа има нужда от ежедневни грижи, като например да включва прилагане на липиди, в това число хиалуронова киселина, урея (грижещи се за влажността на кожата). Ако ползвате редовно кремове, то има голяма вероятност кожата да придобие здрав и сияен вид, а бръчките да се изгладят.

“Демир

download (7)Продуктите, нужни за дамите на възраст над 35 години са кремове, богати на витамини А, С и Е, както и на коензим Q10. Етеричните масла са много полезни за добрия вид на кожата и общото здраве. Най-често използваните масла са тези от пшеничен зародиш, масло от кайсиеви ядки, масло от жожоба, както и масла от праскови и кокос.

Поне 3-4 пъти в седмицата е препоръчително да се нанасят стягащи маски и кремове, а изминаването на лицето трябва да е с мек сапун, който пази влажността на кожата.

Много добре кожата се повлиява от мастноразтворимите вещества, които се прилагат под формата на емулсия. Изключително лесно проникват в кожата, а ефектът на подмладяване на кожата е много по-бърз и видим. Желателно е след баня да се нанася масло, за да бъде кожата по-мека и красива.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *