Няколко храни и ползите от тях – 2 част

Яйцата, които са често употребявана храна доскоро бяха свързвани с висок холестерол и сърдечни заболявания. Според последните проучвания обаче се оказва, че яйцата напоследък съдържат все повече витамин D, който заздравява костите, хранителни вещества, които спомагат на сърдечната и мозъчната дейност, както и сяра и други минерали, полезни за косата и ноктите. А разтворимите мазнини в едно яйце са само 1,5 грама.

“Фигурин

Канелата помага за понижаването на кръвната захар, уравновесява нивото на инсулина, регулира теглото и забавя стареенето.

доматено пюреВ доматеното пюре се съдържа максимално най-полезното от доматите. Пюрето спомага за понижаване на кръвното налягане и силно предотвратява  риска от рак на простатата. Имайте предвид, че трябва да бъде без сол или с ниско съдържание на такава.

Боровинките, дори и замразени са много полезни. Те са богати на витамин С и антиоксиданти, които подпомагат мозъчната дейност и подобряват паметта.

Японският хрян уасаби също е много полезен за здравето. Той предотвратява появата на язви, тромбоза и астма, развалени зъби и много други. В комбинация с броколи се засилва антираковото му действие

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *