Храните, които ни пазят млади

Диетолозите съставиха списък на най-полезните продукти, които могат да ни помогнат да забавим процеса на стареене на кожата и тялото като цяло. Колкото повече напредва възрастта на човек, толкова повече различни болести ни повалят. А това главно се дължи на промените на хормоните в тялото ни. Кои продукти трябва да използваме след 30-40 години, за да задържим младостта и доброто си здраве?

Демир бозан билки за бъбреци

624-400-lice-zhena-krasota-usmivkaДомати
В списъка с най-полезни продукти, които забавят стареенето, на първо място са доматите. В тяхното съдържание ще намерите множество антиоксиданти, а благодарение на пигмента на домата – ликопен се намалява значително риска от сърдечно-съдови заболявания. Доматите имат благоприятен ефект върху нервната система и подобряват настроението. Освен това доматите действат и като антидепресант. Да не говорим, че доматите са чудесен начин да запазим оптималното си тегло в норма. При редовна консумация на домати жените намаляват риска от развитие на рак на гърдата и маточната шийка.

Ленено масло
Растителните масла са един от най-полезните продукти за здравето. Лененото масло например може значително да подобри лошото настроение. Напълно достатъчно е според учените да вземаме по 40 мл ленено масло на ден. Маслото е богато на витамин В, калий, магнезий, белтъчини, цинк, лецитин. Идеален помощник за имунната система и репродуктивна система. Редовната употреба на ленено масло подобрява значително храносмилането и обмяната на веществата. Редовната употреба на ленено масло намалява нивата на холестерола в кръвта.

Зеле
Здравословните храни си имат свой лидер и той се нарича зеле. В 100 грама от зеленчука се съдържат едва 20 калории. Идеалното средство за поддържане или намаляване на теглото! Съдържащите се в зелето лутеин, витамин К и калций, укрепват имунитета и заздравяват костите.

Риба
Рибата може да ви помогне да се справите с депресията. В това число и следродилната. След като жената навърши 30 години, хормоните й започват значително намаляват. Например сьомгата, една от най-полезните рибни продукти, допринася за развитието на хормона естроген. Рибеното масло пък съдържа линолова киселина, която оказва благотворен ефект върху клетките. Освен това рибата е богата на фосфор, йод, магнезий и калий.

Орехи
Орехите, приемани ежедневно могат значително да намалят риска от развитие на рак на гърдата при дамите. Трябва само да включват по 50 грама от ядките на ден, за да има положително влияние. Гинеколозите препоръчват орехи и при безплодие.

Ягоди
Учени са установили, че достатъчната консумация на ягоди намалява вредното въздействие на алкохола.
Друго полезно качество на ягодите е, че съдържат множество антиоксиданти, които предотвратяват заболявания на храносмилателната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *