Храните, с които ще имате добър метаболизъм и енергия – 1

Храните, които консумираме са безброй, но някои от тях са добри, а други – не. Ясно е, че когато е възможно лошите храни трябва да се избягват. А ето кои са най- добрите храни, които подобряват метаболизма и ни зареждат с енергия:

Яйца

Яйцата са перфектния проетин и могат да бъдат консумирани по всяко време. Макар че са пълни с холестерол, който притеснява много хора, той има и ползи. Сред тях са поддържане нивата на тестостерон и целостта на мембраните на мускулните клетки.

Резултатите от проведено изследване показват, че мускулната маса и сила на хората, които консумират по 3 яйца на ден и същевременно спазват тренировъчен режим, се увеличава 2 пъти повече в сравнение с тези, които не консумират яйца.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Според друго проучване 640 милиграма допълнителен холестерол от яйцата дневно намалява количеството на лошия холестерол (LDL), който се свързва със сърдечно-съдовите проблеми.

Препоръчителното дневно количество е 3 големи яйца- 255 калории, 21 грама протеин, 1 грама въглехидрати, 18 грама мазнини

диня1Говеждо месо

Говеждото месо е важно за организма, тъй като в него се съдържат протеини, холестерол и наситени мазнини. Всички те играят роля за поддържане високите нива на тестостерона. Освен това в говеждото месо има богато съдържание на конюгирана линолова киселина (CLA) и Омега 3 мастни киселини

Научно е доказано, че конюгираната линолова киселина спомага за намаляване на телесните мазнини, а в същото време спомага за повишаване на мускулната маса и силата.

Консумирайте говеждо месо на обяд или вечеря по 230 грама- 392 калории, 48 грама протеин, 0 въглехидрати, 22 грама мазнини

Кафяв ориз

Кафявият ориз е пълнозърнест продукт, който ни осигурява фибри. Те имат действието да забавят храносмилането и даподдържат стабилни нива на инсулин. Той е богат на гама- аминомаслена киселина, която е работи като невротрансмитер в тялото и повишава нивото на хормона на растеж с до 400%. Кафявият ориз осигурява енергия за целия ден.

Може да го приготвяте така, че той да стимулира GABA нивата: 2 часа преди готвене го накиснете в топла вода, за да предизвикате леко покълване.

Консумирайте 1 чаша сварен кафяв ориз на обяд или за вечеря- 218 калории, 5 грама протеин, 46 грама въглехидрати, 2 грама мазнини

Диня

Динята се консумира веднага след тренировка. Може би ще се учудите, тъй като обикновено се препоръчва консумацията на плодове да бъде преди това. Това е, защото динята се усвоява бързо от организма и повишава нивото на инсулин, което я прави чудесен въглехидрат за след тренировка.

В динята се съдържа голямо количество цитрулин, който лесно се превръща в аргинин. Аргининът в големи количества е важен за повишаване на азотния оксид и по- високи нива на хормон на растежа след тренировка, което пък е много важно за растежа на мускулите.

Препоръчителното количество е 2 резена диня- 172 калории, 4 грама протеин, 44 грама въглехидрати, 1 грама мазнини, 3 грама цитрулин

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *