Хрема и афти в устата се премахват с лимонов сок

Лечебната сила на лимоновия сок не е тайна за никой, но знаете как да излекувате хрема, афти в устата, главоболие, запушен нос и кръвотечение от носа с него?

Всички тези болежки можете да премахнете с лимоновия сок, защото ефикасните рецепти на нашите прадеди са запазени до днес. Витамин С и антиоксидантите, които се съдържат в лимоновия сок са ценни за здравето на всеки от нас и приема му е препоръчителен. Тези съставки заедно с всички останали, които има в сока от лимон му „подаряват“ чудодейните лечебни свойства, които са антивирусни, антисептични и антибактериални. Тези свойства му дават уникалната способност да спре течението на кръв от носа, да пребори упоритото главоболие, да надвие хремата, да изчисти устата ни от афти и да отпуши носа ни.

Хрема и афти в устата се премахват с лимонов сок

Хрема и афти в устата се премахват с лимонов сок

Ето по една рецепта с киселия, но лечебен лимонов сок, която да използвате при всяка спомената болежка.

Хрема и болки в гърлото – Трябва ви супена лъжичка сок от лимон, която ще разтворите в чаша топла вода и с получената отвара ще правите гаргара. Препоръчваме да правите гаргарата поне 4 пъти на ден, за да може болката в гърлото да изчезне.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Запушен нос – изцедете сока на 1 лековит лимон. С капкомер капвайте по 2 капки от него във всяка ноздра. Капките за нос капете 4 пъти на ден.

Афти – те са много характерни за малките деца и това е един полезен и безболезнен начин за тяхното премахване. Вкусът на отварата е приятен и няма да е нужно да убеждавате децата си да приложат метода в продължение на часове. Изстискайте сока на един пресен лимон и към него добавете половин чаша вода. Добавете към течността и една малка чаена лъжичка мед, разбъркайте. С получилата се течност изплаквайте устата 5 пъти на ден.

Мигрена или обикновено главоболие – изстискайте сока на няколко пресни лимона и към тях добавете малко количество питейна вода. Потопете парче плат в получената течност и налагайте компреса на местата, които изпитвате силната болка. Най-често това са слепоочията и челото.

Кръвотечение от носа – тук отново ще изстискаме сок от пресен лимон и в него ще потопим малко парченце памук. Поставете в засегнатата ноздра и изчакайте да минат 20 минути преди да го махнете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *