Хремата изчезва мигновено с отвари от дафинов лист

Дафинов лист е една подправка, която се намира във всяка кухня, защото с нейния уникален аромат придава на ястията невероятен вкус.

Нейните ползи обаче в никакъв случай не свършват до тук, защото той може да бъде много ефикасно средство и при борба с хремата. От дафиновият лист можете да си приготвите домашна отвари и капки за нос, с които ще се преборите с упоритата хрема. Употребата им ще подсили имунната система и така тя може да се пребори по бързо с настинка и хремата, които ви мъчат.

В дафиновия лист има голямо съдържание на дъбилни вещества и те са основните помощници за борба срещу хремата, която предизвиква неприятни усещания.hrema

Направете си домашни инхалации с дафинов лист, като поставите в купа вряща вода към която прибавяте 2-3 чаени лъжички сода и 1 лъжица дафинов лист. След като отварата е вече приготвена се наведе над нея и вдишвайте изпаренията, като на главата имате поставена кърпа. Лицето ви не бива да е много близо до горещата отвара, защото от парата, която вдишвате можете да получите изгаряне на лигавицата на носа.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Втората ефикасна рецепта си пригответе, като в ? литър вода прибавите само 2 дафинови листа. Сварете я на бавен за 10 минути и отстранете от котлона. Правете отново инхалации с получената отвара. Добре е инхалациите да се комбинират с горещи вани, които отново да включват отвара от дафинов лист.

Можете да си приготвите и лечебна отвара от дафинов лист, с която да си правите промивка на носа. Тя се приготвя по следния начин: с 400 милилитра кипяща вода залейте 100 грама дафинови листа. След това е нужно тя да изстине напълно и да се прецеди. След тези действия към вече получената смес прибавяте морска сол, като на 1 чаша отвара се прибавя 1 супена лъжица готварска сол. Най-сетне се сдобихте с една ефикасна отвара, която да използвате за промивка на носа.
Не бива да приемате отварите в прекомерни количества, защото дафиновия лист е алергенно растение, което може да доведе до отравяне при предозиране.

В случай, че имате налични заболявания на бъбреците или черния дроб не се възползвайте от посочените рецепти. Бъдещи и кърмещи майки също не бива да употребяват тези лечебни отвари.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Хремата изчезва мигновено с отвари от дафинов лист

  1. Здравейте ,искам да попитам отварата с дафинов лист,която се капва в носа може ли да се ползва при алергичен ринит?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *