Хрянът очиства организма и помага при редица заболявания

Хрянът има свойството да очиства организма от слуз и да отпушва задръстванията в него. Той подобрява работата на стомашно-чревния тракт и спомага за намаляване на киселинността, има силни антисептични свойства. Използва се като апетитовъзбужащо средство, също при заболявания на жлъчния мехур и атония на дебелото черво. Хрян се използва като пикочогонно средство при камъни в пикочния мехур, при ревматизъм, подагра и заболявания на дихателните органи с влажна кашлица.

Демир бозан билки за бъбреци

хрян

Лечение с хрян се прилага и при сърдечно-съдови заболявания. За целта се настъргва пресен хрян и 1 ч. л. от него се смесва с 1 ч. л. пчелен мед. Всяка сутрин 1 час преди закуска се приема, като лечението не трябва да продължава повече от 30 дни. При неприятни усещания дозата на хряна може да се намали, като постепенно се увеличава до 1 чаена лъжичка. Лечението се повтаря най-рано след 2 месеца. По време на лечението не се пуши, не се пие алкохол и човек не бива да се пренапряга. Препоръчва се да се направят 5-6 – месечни курсове в продължение на 3 години.

За очистване на организма от слуз се счуква на каша 150 гр. хрян. Към него се добавя сока от 2-3 лимона. От получената смес се приема 3 пъти дневно преди хранене по половин чаена лъжичка. Сместа се съхранява на студено, не повече от една седмица.

В началото употребата на хряна предизвиква сълзи и неприятни усещания в главата, но след няколко дена тези усещания изчезват, а това означава, че организмът се е изчистил от слузта. След това изпийте пресен сок от моркови преди храна. Той ще помогне да се изведе от организма слузта, която се е разтворила от хряна и ще укрепи слизестите обвивки на целия организъм.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *