Идва лято – как да сме със съблазнителен тен

Макар навън да е все още хладно и да сме далеч от мисълта за плажа, то все по-топлото слънчице ни напомня за лятото – време за забави, отмора и шоколадов тен. Който е изключително секси, трябва да си признаете и който всяка жена иска да има. Даже и да ви е страх от опасните лъчи, пак ви се ще да имате една сезонна, апетитна „коричка“ през лятото. Мазила за златен тен – дал Бог. Помагат или пречат – учените не спират да спорят. Затова е по-безопасно да се доверите на баба си. И нейните изпитани рецепти и в тази област – все пак и нашите баби са били млади, хубави жени, които са се стремяли да се харесат на околните. Ето и няколко полезни домашни рецепти, които ще ви помогнат да загорите, без да изгорите.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Търкай здраво!
plajХубавият тен иска на „чистичко“. За да бъдат лъчите на слънцето благодатни за вас и вашата кожа, да получите бронзов тен накрая, то ще трябва добре да ексфолирате тялото си. И да изчегъртате всички мъртви клетки. С отстраняването на горния слой ще насърчите регенерацията на кожата и ще си осигурите равномерен загар, обясняват учените. Все пак внимавайте, защото не е нужно да се престаравате и да се зачерявате все едно са ви нападнали отбор мравки.  Действайте нежно с гъбата. И пробвайте да си забъркате домашен ексфолиант. Най-лесният: изцеден лимонов сок с вода.

Кожата обича мазно
Добрият тен иска да се „облажи“ с мазничко. Де що е масло – кожата ви умира за него. Един добър пример е маслото от жожоба, което притежава и уникален слънцезащитен фактор. Няма да е с 50+, но все пак е добра здравословна алтернатива на кремовете. А и вие няма да се препичате като жаба на слънцето. Най-добре е да не се нанася чисто, а да се смеси в съотношение 1:1 с бадемово масло. Можете да използвате повече масло от жожоба, ако е необходимо, но може да е трудно да се мажете само с чисто масло.
Орехът пък „ухажва“ лъчите. Ако искате бързо да хванете кафява „коричка“, мажете се с маслото му два пъти дневно.

Оранжево небето…

Какво става след свръхдоза моркови? Ставате оранжев! Това обаче не е секси – цвят „шоко“ е по-актуален. Това не е причина да пренебрегвате морковите обаче. Те са супер основа за златен тен. Забъркайте си маска с тях. Масажирайте кожата си два пъти дневно със смес от 2 супени лъжици сок от моркови и 1 супена лъжица глицерин. Хубавият тен понякога се гълта и като хапче – през устата. Преди да хукнете към плажа, ударете един морковен коктейл. Ако оранжевият фреш ви идва една идея по-тръпчив, капнете му малко сметана. И лягайте под слънцето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *