Идва лято – как да сме със съблазнителен тен

Макар навън да е все още хладно и да сме далеч от мисълта за плажа, то все по-топлото слънчице ни напомня за лятото – време за забави, отмора и шоколадов тен. Който е изключително секси, трябва да си признаете и който всяка жена иска да има. Даже и да ви е страх от опасните лъчи, пак ви се ще да имате една сезонна, апетитна „коричка“ през лятото. Мазила за златен тен – дал Бог. Помагат или пречат – учените не спират да спорят. Затова е по-безопасно да се доверите на баба си. И нейните изпитани рецепти и в тази област – все пак и нашите баби са били млади, хубави жени, които са се стремяли да се харесат на околните. Ето и няколко полезни домашни рецепти, които ще ви помогнат да загорите, без да изгорите.

Търкай здраво!
plajХубавият тен иска на „чистичко“. За да бъдат лъчите на слънцето благодатни за вас и вашата кожа, да получите бронзов тен накрая, то ще трябва добре да ексфолирате тялото си. И да изчегъртате всички мъртви клетки. С отстраняването на горния слой ще насърчите регенерацията на кожата и ще си осигурите равномерен загар, обясняват учените. Все пак внимавайте, защото не е нужно да се престаравате и да се зачерявате все едно са ви нападнали отбор мравки.  Действайте нежно с гъбата. И пробвайте да си забъркате домашен ексфолиант. Най-лесният: изцеден лимонов сок с вода.

Кожата обича мазно
Добрият тен иска да се „облажи“ с мазничко. Де що е масло – кожата ви умира за него. Един добър пример е маслото от жожоба, което притежава и уникален слънцезащитен фактор. Няма да е с 50+, но все пак е добра здравословна алтернатива на кремовете. А и вие няма да се препичате като жаба на слънцето. Най-добре е да не се нанася чисто, а да се смеси в съотношение 1:1 с бадемово масло. Можете да използвате повече масло от жожоба, ако е необходимо, но може да е трудно да се мажете само с чисто масло.
Орехът пък „ухажва“ лъчите. Ако искате бързо да хванете кафява „коричка“, мажете се с маслото му два пъти дневно.

“Фигурин

Оранжево небето…

Какво става след свръхдоза моркови? Ставате оранжев! Това обаче не е секси – цвят „шоко“ е по-актуален. Това не е причина да пренебрегвате морковите обаче. Те са супер основа за златен тен. Забъркайте си маска с тях. Масажирайте кожата си два пъти дневно със смес от 2 супени лъжици сок от моркови и 1 супена лъжица глицерин. Хубавият тен понякога се гълта и като хапче – през устата. Преди да хукнете към плажа, ударете един морковен коктейл. Ако оранжевият фреш ви идва една идея по-тръпчив, капнете му малко сметана. И лягайте под слънцето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *