Иглика при проблеми със сърцето

Игликата, както повечето билки, се среща в различни видове. Същинската иглика (Primula officinalis) се намира предимно по хълмовете, подножията на планините и планинските пасбища. Високата иглика (Primula elatior) е широко разпространена. Тя расте по повечето ливади, под храстите и покрай пътищата. За разлика от същинската иглика ухае по-слабо. Следващият вид е аурикулата (Primula aurikula), нарича се още „жълта лаванда“. Тя е защитено алпийско растение и не бива да се събира.

Демир бозан билки за бъбреци

product_26Билката, комбинирана заедно с други лечебни растения, като цветове от лавандула, жълт кантарион и други, е много ефикасно средство срещу безсъние. И за разлика т медикаментите, които могат да навредят на нервната система, чаят от тези билки отстранява вредните им странични ефекти. Освен на нервите, игликата помага и за успокояване на сърцето. Жълтото цвете притежава и ценното свойство да прочиства кръвта. Благодарение на нея се изхвърлят отровни вещества, които водят до развитието на ревматични заболявания и подагра.

Чаят от иглика има благоприятно действие при мигрена и главоболие на нервна почва. Възпаленията на сърдечния мускул също се повлияват добре. Чаят от иглика действа чудесно и при хората, склонни към сърдечен удар.

От сварените корени, смесени с мед, се получава чай, който е благоприятен за бъбреците. Той спомага и за изхвърлянето на камъни от пикочния мехур. Билката често се използва и при терапия на грип и астма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *