Иглика ще ви помогне при възпалена простата и безсъние

Много е вероятно появата на доброкачествената хиперплазия на простата да остане незабелязана, тъй като тя не е съпроводена с оплаквания. При това заболяване е характерно увеличаване обема на простатната жлеза, което може да предизвика възпаление на простата или иначе казано простатит. При него вече има симптоми, които са: парене при уриниране, болка в долната част на гърба и краката, умора, често уриниране през нощта и раздразнителност. Ако имате подобни проблеми, обърнете се за помощ към обикновената иглика.

“Фигурин

игликаЗалейте 2 супени лъжици от билката с 2,5 чаени чаши вряла вода. Оставете я да кисне 1 нощ. На сутринта прецедете и пийте по 1 чаша от отварата сутрин на гладно и вечер преди лягане. Приемайте запарката в продължение на 40 дни.

Игликата може да ви помогне и при безсъние. Много ефикасна е ако се комбинира с с цветове от лавандула, жълт кантарион и някои други билки. Още повече, че чаят от тези билки няма странични ефекти, за разлика от сънотворните медикаменти.

Чаят от иглика е и много добро укрепващо и успокояващо средство за нервите и сърцето, облекчава мигрена и главоболие на нервна почва, действа чудесно при възпаления на сърдечния мускул, водянка и склонност към апоплектичен удар. Чрез употребата на билката ще пречистите и кръвта си, тъй като благодарение на нея се изхвърлят отровни вещества, които водят до развитието на ревматични заболявания и подагра.

При бъбречни заболявания пък се препоръчва отвара от корени на иглика, подсладена с мед. С чай от корените, а също и от цвета се лекуват бронхит, пневмония, астма, кашлица, болести на дихателната и нервната система, безсъние, болки в коремната област и виене на свят.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *