Имате бръчки?! Отървете се от тях!

Изпитани билкови рецепти помагат да се отървете от бръчките

Няма жена, която да не се притеснява от напредването на годинките и появата на бръчките. Вска се тревожи от тези белези на остаряването на кожата. Билка.инфо обаче ви съветва вместо скъпи изкуствени козметични средства да използвате даровете на природата – билките. Чрез билколечението бръчките се лекуват. Това действа като се активизира кръвообращението, подобрява се еластичността на тъканите, нормализира се релефа на кожата и се предотвратява появата на нови бръчки.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Изпитани билкови рецепти помагат да се отървете от бръчките!

Изпитани билкови рецепти помагат да се отървете от бръчките!

Билка.инфо ви предлага няколко изпитани билкови рецепти, доказали своята ефективност в борбата с бръчките.

Билкова рецепта против бръчки:

Начин на приготвяне – 30 г лайка, 20 г мента, 10 г розмарин и 20 г невен се заливат с 1 литър бяло вино и се оставят да киснат 15 дни, след което сместа се прецежда. Всяка вечер лицето се обтрива с този лосион, след което се намазва с мазен крем.

Билкова рецепта против бръчки с невен:

Начин на приготвяне – прави се запарка от нарязани цветове (2 с.л. или 3 с.л. изсушени) в литър вряща вода. Оставят се да престоят 2 часа и се прецеждат. Напоява се марля или памук и се поставя върху кожата /пазят се очите/. При налични бръчки се прави през ден, а при набръчкана кожа – всеки ден.

Мазен извлек от свежи цветове невен, престояли 40 дни в зехтин /олио/, се маже за по-бързо изглаждане на бръчките и при пресни кожни белези.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *