Имате бръчки?! Отървете се от тях!

Изпитани билкови рецепти помагат да се отървете от бръчките

Няма жена, която да не се притеснява от напредването на годинките и появата на бръчките. Вска се тревожи от тези белези на остаряването на кожата. Билка.инфо обаче ви съветва вместо скъпи изкуствени козметични средства да използвате даровете на природата – билките. Чрез билколечението бръчките се лекуват. Това действа като се активизира кръвообращението, подобрява се еластичността на тъканите, нормализира се релефа на кожата и се предотвратява появата на нови бръчки.

Изпитани билкови рецепти помагат да се отървете от бръчките!

Изпитани билкови рецепти помагат да се отървете от бръчките!

Билка.инфо ви предлага няколко изпитани билкови рецепти, доказали своята ефективност в борбата с бръчките.

Билкова рецепта против бръчки:

Начин на приготвяне – 30 г лайка, 20 г мента, 10 г розмарин и 20 г невен се заливат с 1 литър бяло вино и се оставят да киснат 15 дни, след което сместа се прецежда. Всяка вечер лицето се обтрива с този лосион, след което се намазва с мазен крем.

Билкова рецепта против бръчки с невен:

Начин на приготвяне – прави се запарка от нарязани цветове (2 с.л. или 3 с.л. изсушени) в литър вряща вода. Оставят се да престоят 2 часа и се прецеждат. Напоява се марля или памук и се поставя върху кожата /пазят се очите/. При налични бръчки се прави през ден, а при набръчкана кожа – всеки ден.

Мазен извлек от свежи цветове невен, престояли 40 дни в зехтин /олио/, се маже за по-бързо изглаждане на бръчките и при пресни кожни белези.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *