Инсулт няма ви да порази, ако консумирате фибри

Направено е ново проучване от специалисти, които доказват, че само минималните 7 грама фибри на ден може да ви предпазят от инсулт.

Инсултът представлява заболяване, което нарушава кръвообръщението на мозъка. Той може да нанесе различни поражения, които увреждат мозъчните функции. При хора над 55 години риска от инсулт се увеличава.

“Фигурин
фибри срещу инсулт

Консумирайте фибри, за да се предпазите от инсулт

Научавеме за това проучване от Daily Mail и то показва, че с консумацията на 7 грама фибри на ден се намалява риска от мозъчен удар с 7%. Ръководителят на екипа от проучващи е професор Диан Трипълтън от Университета в Лийдс. Екипът на професора се занимава отдавна с изследването на фибрите и тяхното въздействие върху организма на човек и от 1990 до 2012 година са публикувани 8 медицински изследвания.

Консумацията на фибри по никакъв начин на влияе на кръвното налягане и холестерола, а точно тези два фактора увеличат риска от инсулт.

Досега са доказани много ползи на фибрите върху организма и някои от тях са успешното регулиране на метаболизма, предотвратяването на събирането на мазнини и намалят освобождаването на инсулина в организма. Това ново проучване ни дава възможност да добавим още ползи, а именно понижаването на риска от инсулт.

Специалистите препоръчват дневната доза за консумация на фибри да не пада под 440 грама.

Консумирайте фибри и те ще помогнат на организма да е здрав и предпазен от инсулт.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *