Инулинът прави косата красива и предпазва от болести

Една от мечтите на всяка жена, която държи на добрия си външен вид, е косата й да има повече обем, да е мека и да се разресва лесно. Обикновено за да се постигне това се прибягва до различните козметични продукти, предлагащи се на пазара. Те обаче съдържат химикали и така по-скоро се вреди на косата, отколкото обратното.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

инулинДобрата новина е, че можете да постигнете желаното състояние на косата, без да я увреждате допълнително, с помощта на някои натурални продукти. Инулинът е един от тях.

Инулинът е естествен полизахарид, извличащ се от грудките на някои растения и зеленчуци, като най-големи количества се съдържат в цикорията. В по-малки количества се съдържа в глухарчето, ехинацеата, земната ябълка (топинамбур), лука и аспержите.

Има био козметични продукти за коса, които съдържат инулин. Тези продукти защитават косъма от вредните влияния на околната среда, придават обем, предпазват от начупване и сплескване на косата и следователно се улеснява разресването.

Освен за разкрасяване, инулинът може да се приема и като био добавка. В такъв случай той оказва положително въздействие върху стомашно-чревния тракт и подпомага развитието на бифидобактериите в микрофлората на стомаха. Казано с други думи инулинът е силен пребиотик.

Освен това употребата на инулин се препоръчва от специалисти в случаи на атеросклероза, исхемична болест на сърцето, инфаркт, затлъстяване, артрит, бъбречни проблеми и др.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *