Изберете чесън или горчица срещу радикулит

Чесънът и горчицата са универсални лекарства, но само единици от нас знаят, че с тези „билки“ се побеждава заболяването радикулит.

Заболяването радикулит е свързано с гръбначния стълб, защото от него излизат нерви, които се грижат за усещанията на човек. Всеки един нерв си има задача, един отговаря за усещането на допир, друг за болка, топло, студено и така нататък. Радикулитът всъщност е възпаление на един или няколко нерва и причинява изтръпване и силна болка на засегнатото място.

Изтръпването и болката причинена от радикулит могат да се облекчат с универсалния за почти всяка болежка чесън или горчицата. Използвате ли един от тези продукти вие ще подобрите кръвообръщението и така изтръпнало и болката ще изчезнат.radikulit

За да подобрите състоянието си и да се справите успешно с радикулита, който причинява ужасен дискомфорт ще направим загряващи компреси с една от двете съставки. Коя ще използвате решете вие, ефекта от чесъна и горчицата са еднакво ефикасни, вземете това, което ви е под ръка в този момент.

“Фигурин

В зависимост от засегнатото място трябва да определите колко чесън ще ви е нужен за направата на загряващия компрес. Обелете го и го поставете върху бинт, като разстелите един слой от чесъна. Преди да наложите загряващия компрес намажете засегнатото място с растително масло. След налагането компреса ще усетите парене и когато то стане силно го махнете. Не дръжте много дълго загряващия компрес с чесън, защото той може да ви изгори и да си навлечете допълнителни неприятности. Веднага след махането на компреса намажете отново наложено място с растително масло, но този път сложете върху него памучен плат и го прикрепете здраво, защото е добре да преспите така.

С горчицата няма да правим компрес, а ще я използваме, като я добавим във ваната. Напълнете ваната си с вода, на която температурата е около 37 градуса и в нея разтворете 2 чаени чашки натурална горчица. В лечебната вана киснете 40 минути и когато излезете се облейте с топла вода. Легнете да почивате и се завийте, за да ви е топло. Болката и изтръпването изчезват напълно след 12 дена използване на горчица за лечение на радикулит.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *