Избрани средства от народната медицина срещу конюнктивит

Конюнктивит е заболяване на очите, което предизвиква тяхното зачервяване и може да засегне малки бебета и големи хора.

Заболяването конюнктивит може да бъде стимулирано в случай на инфекция, възпаление или запушен слъзен канал. Симптомите, които се проявяват при това заболяване на очите са зачервяване, парене, силна чувствителност към светлината, сърбеж, сълзене и дискомфорт. Често когато се събудите от сън не можете да отворите очите си спокойно, защото има наличието на отделен секрет, който се натрупва в ръбчетата на клепача и ги слепва. Лечението на конюнктивита е задължително, не бива да оставяте нещата да отминат от само себе си, защото това може да доведе до по-тежки последици, като например възпаление на гърлото или синузит.konunktivit

“Демир

С конюнктивита можете да се преборите лесно в домашни условия, като използвате средства, които ги има във всяка кухня. Споменахме, че това заболяване често засяга малките бебета и деца, а средствата за отстраняването му могат да се прилагат и при тях. Изпробвайте всяко едно от тях и сами се убедете в силата им, като сами прецените, кое от тях ви помага за най-бързото и безболезнено лечение.

Медът и млякото са два продукта, които се използват за лечение на многобройни заболявания още от преди много векове. Лечебната им сила е гарантирана и изпитана от много хора. Възползвайте се от успокояващото им действие и победете конюнктивита само за ден. След поставяне на тези домашни капки зачервеното око ще се избистри само за 24 часа. За да си приготвите тези домашни капки смесете в съд равни количества от топло мляко и мед. Бъркайте добре, защото меда трябва да се разтвори напълно преди да използвате капките. В засегнатото око поставяйте по 2 капки на ден. Процедурата не е много приятна и затова смятаме, че не е много подходяща за деца. Когато капите капките в очите внимавайте те да не са много топли.

Черният чай също може да победи конюнктивита и да премахне симптоми на парене, зачервяване и сърбеж бързо. Процедурата, която се прилага е много лесна и е подходяща и за най-малките. Нужна ви е чаша топла вода, в която да потопите пакетче черен чай. Дръжте пакетчето чай само няколко минути във водата. После го изцедете съвсем леко, колкото да не капе и го поставете на засегнато от конюнктивит око. Оставете го така за 15 минути. Прилагайте метода по 4 пъти на ден, за да може симптомите да изчезнат. Само за ден сами ще видите как зачервяването изчезва, сърбежа и паренето спират.

Морската сол също е един подходящ продукт, който ще ви избави от конюнктивит. В подходящ съд сложете малко морска сол и я затоплете за 4 минути. После сложете морската сол в марля и я сложете на засегнатото око. Тази процедура повтаряйте по 4 пъти на ден. Внимавайте да не сложите горещо върху очите, защото така само ще си навлечете още проблеми.

Заболяването конюнктивит е заразно и след всяко пипане на очите трябва да измивате добре ръцете си.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *