Изцерете се с продукти от кухнята

Открай време знаем, че има редица народни рецепти, които са също така ефикасни, както и лекарствата, че понякога дори и повече. А техен голям плюс е, че са достъпни за всеки. Също така евтини и безвредни. Ето защо преди да решите да наринете много пари за лекарства, в някои леки случаи разбира се, се замислете дали природата и бабините рецепти не могат да ви помогнат.

“Демир

receptiПри артроза

Артрозата представлява дегенеративна болест с възпа­лителен произход, която бо­лезнено засяга ставите и особено ставните хрущяли. Една бабина рецепта, която успешно успокоява болките: откъснете едно зеле­во листо от прясна зелка, затоплете го върху печката и го нало­жете върху болезнената става.

При изгаряния по тялото

Леките изгаряния от първа степен засягат само повърхността на кожата – епидермиса. Симптомите са: зачервяване, парене и болка, оток. Бабин съвет: измийте един суров картоф, след това го разрежете на две и много внимателно натрийте участъка на кожата, който е обгорял. За по-продължително действие може да настържете обелен суров картоф и да увиете пюрето в тънък памучен плат, който да наложите върху пострадалото място.

При хълцане

Хълцането се причинява от резки неумишлени контракции на диафрагмата. Прекратете хълцането, като се опитате да кажте кратко изречение седем пъти, без да си поемате въздух. После изпийте чаша вода, като се постараете да задържите въздуха в дробовете си колкото може по-дълго.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *