Изгонете депресията с плодове

Ако все още не сте се заредили с пролетно настроение през тези дни, които постоянно менят своите температури, то може би определени храни ще ви помогнат. Включете ги към менюто си и се радвайте на зараждащата се пролет, мислейки за топлото лято, което идва след това.

plodoveПъпеш Вярно, че сега са малко скъпички, но плодовете ще ви помогнат да се отървете от лошите мисли. Пъпешът е чудесен източник на витамини от група В, чиято липса е пряка причина зa депресия. Съдържа основно ви­тамин В, наречен още тиамин. Пъпешът действа и като антиоксидант, защото е богат на вита­мин С и бетакаротин.

Шоколад В изкусителя на всички жени се съдържа вещество, което е пряк стимулатор за производството на повече серотонин. Именно той дава то­ва усещане за спокойствие, от­пуснатост и щастие. Затова ко­гато сме нервни и напрегнати, първо посягаме към шоколада. Защо повдига духа? Това каче­ство се дължи на веществото теобромин, което е природен стимулант, подобен на кофеина. Не трябва да се забравя, че въ­глехидратите изострят ума. Най-добрият шоколад е този, който съдържа поне 70% какао – т.е. черният без мляко. А оно­ва, което наричаме „бял шоко­лад“, всъщност не е шоколад, защото не съдържа и грам ка­као.

“Демир

Фурми Зареждат организма с енер­гия. Богати са на магнезий, кой­то се смята за най-добрия при­роден антидепресант.

Спанак Сега започва да излиза пресния, пролетен спанак, който е богат на желязо. Но не само това, той има и много други качества, които обаче никой не взема под внимание. Спанакът спомага да се предотврати потиснатостта, както и меланхолията. Спанакът е богат на фолиева киселина, чиято липса дока­зано води до депресивни съ­стояния.

Киви Това е най-богатият на витамин С плод. Само с едно на ден се задоволява дневната нужда на организма от витамина, която е 80 мг. Липсата на витамин С предизвиква умора и меланхолия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *