Изгонете пролетната умора с лук и репички

През пролетта много хора се оплакват от физическо неразположение или така наречената пролетна умора. Те се чувстват отпаднали, постоянно им се спи, а в същото време не спят добре, имат загуба на апетит и често главоболие.

Демир бозан билки за бъбреци

Това е състояние, при което се объркват биоритмите и затова се препоръчва с настъпването на пролетния сезон да се премине към консумацията на зелени храни. Такива са различните видове свежи салати и други листни зеленчуци като коприва, лапад, киселец и пресни зелени подправки. Всички зелени храни съдържат важни за здравето на човека вещества.

зелена салатаЕдни от най-полезните за организма продукти са зеленият лук и репичките. Те могат да го изкарат от пролетната умора и да го заредят с енергия. В тях има богато количество витамини, които зареждат организма след дългия период на консумация на месо и месни продукти.

Репичките са изключително богати на различни витамини като витамин С, витамин А и витамини от групата В, които са важни за добрата работа на нервната система, а също така и на калий, натрий, калций, фосфор, магнезий, желязо. Репичките са чудесно средство за пречистване на организма, тъй като спомагат за изхвърлянето на токсини и болестотворни микроорганизми от тялото. Салата, в която са добавени и репички има апетитовъзбуждащо действие.

Друг продукт, с много полезни свойства е лукът. Той ускорява обмяната на веществата, нормализира храносмилането и подобрява работата на нервната система. Неговата употреба регулира кръвната захар и кръвното налягане, пречиства кръвта, предпазва от настинки, грип и други вирусни заболявания.

Ако усетите, че ви наляга пролетната умора включете в менюто си повече салати с репички и лук и бързо ще забележите резултата от тяхното действие.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *