Излекувайте бронхита

Когато бронхита ни споходи и нищо не може да го излекува, превърнал се почти в хроничен, може би е време да обърнете гръб на силните лекарства и да се обърнете към нежната сила на природата. Предлагаме ви няколко изпитани отвари, които ще омекотят секрета и ще ви помогнат да го изхвърлите. Ето ги и тях:

“Фигурин

1. листа от живовляк – 40 г, листа от подбел -30 г, стръкове от медуница – 20 г, цвят от лопен – 20 г. От наситнените билки се прави отвара: 2 супени лъжици смес се изсипват в 500 г кипяща вода, ври 1-2 мин. Съдът се снема от огъня, оставя се да изстине и се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

2. При упорит хроничен бронхит, който продължава да се съпровожда с кашлица, пречи на съня и не дава изгледи, че ще премине:

Използва се следната смес: листа от подбел – 50 г, стръкове от медуница – 40 г, листа от живовляк – 60 г, корени от бял оман – 40 г, корени от сладник – 30 г. Билките се наситняват и смесват. Взема се 2 супени лъжици и се пуска в 600 г кипяща вода. Не се вари, а се оставя да кисне 1 ч.

Пие се по 1 винена чаша 3 пъти на ден сутрин, обед и вечер преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *