Излекувайте гингивит с няколко лесни стъпки у дома

Гингивит е заболяване, което се появява в следствие на наслагване на зъбната плака и се проявява като възпаление на венците.

Веднага щом забележите, че венците ви са възпалени и е наличен гингивит е добре да приложите лечение, защото той може да е предпоставка за още по-тежко заболяване, което е наречено парадонтоза. Можете да преборите гингивита с народната медицина, защото в природата има билки за всяка болежка.

“Фигурин

Билките ще помогнат, но разбира се трябва и вие да им помогнете, като подобрите устната хигиена. Добре е да измивате зъбите си поне 2 пъти дневно, да ги почиствате редовно с помощта на конец за зъби и да изплаквате с вода за уста.

Гингивит не е заболяване, което да пренебрегвате, защото то може да предизвика падане на зъбите, а това не е желателно, защото ще доведе до падане на самочувствието и използване на много средства, за да възвърнете отново усмивката си. Когато консумираме храна малки частици от нея остават между зъбите и те отделят токсични елементи, които причиняват възпалението.zubi

Симптомите, които предизвиква заболяването са доста неприятни и дори болезнени. Наблюдават се болки на венците, кървене на зъбите при измиване и лош дъх в устната кухина, който е доста неприятен.

Ето и няколко рецепти от народната медицина, които ще ви помогнат да се преборите със заболяването, но не забравяйте, че то се нуждае и от последващи усилия от ваша страна.

1. Карамфилово масло – това е доста използван метод, който е изпитан и има ефект. От вас се иска да намазвате венците с карамфиловото масло. Действието в много случаи предизвиква неприятно парене в областта, която сте намазали, но трябва да потърпите малко, за да може да се преборите с възпалените венци. Можете да избегнете това парене, като отново използвате карамфил, но тук са ви нужни неговите листа, които трябва да дъвчете. Изберете сами кой от двата метода ви допада повече и започнете лечението бързо, за да може то да не премине в напреднал стадий.

2. Солена вода – едно изпитано и ефикасно средство, което всеки може да си приготви. Нужно е в 1 чаена чаша да налеете хладка вода и в нея да разтворите щипка сол. С получена отвара правете гаргара поне 2 пъти на ден.

3. Кора от бял дъб – комбинирайте тези съставки 2 чаени лъжички кора от бял дъб, 1/7 чаена лъжичка карамфил на прах, ? чаена лъжичка прах от листа от мента и 1 чаена лъжичка прах от билката смирна. Ще получите смес, с която трябва да разтривате венците. Препоръчително е да повтаряте процедурата сутрин и вечер преди лягане.

4. Сода за хляб – тази отвара отново е много лесна и няма как да не я приложите за лечение на гингивит. Тук трябва да разтворите малко сода за хляб в малко хладка вода. Ще получите смес която трябва да нанесете на засегнатите участъци.

5. Градински чай – с ? литър вода залейте 2 чаени лъжички листенца от черен чай и поставете на котлона. Отварата трябва да кипне и след това веднага отстранявате от огъня. Поставете капак на съда, в който я приготвяте и я оставете да се запари за около 15 минути. Изплаквайте устата с тази лечебна отвара поне 3 пъти на ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *