Излекувайте синузита с натурални продукти

Все повече хора започват да обръщат сериозно внимание на природолечението, защото всички лекарства водят до пристрастяване и в много случай предизвикват след себе си редица други здравословни проблеми. не била да забравяте обаче, че преди за започнете да приемате природни продукти за да се лекувате трябва задължително да се информирате за лечебните свойства на билката, има ли срещани противопоказания и колко често и дълго можете да я използвате.
Заболяването синузит всъщност представлява възпаление на лигавицата на околносните кухини и най-често срещаните причини за неговото появяване са след настинка, инфекция или грип. Синузитите са разделени на два вида остър и хроничен и неговото лечение е задължително, защото ако се развие той може да засегне средното ухо или очите. Симптомите, които се проявяват при заболяването са главоболие, силна хрема, запушен нос, отпадналост, липса на апетит и други.

3361_300Никога не поставяйте диагнозата си сами, задължително посетете лекарски кабинет и нека специалист да прецени състоянието ви. За да се установи дали сте засегнати от синузит първо трябва да опишете симптомите си, да се направят лабораторни изследвания на кръвта, да се направят ренгенови снимки на околносните синуси. След всичко това може да започне лечението на причинителя на заболяването.

Рецепти за синузит от натурални продукти:

1. Задължително трябва да сте в легнало положение и чак след това поставете парченца захаросан мед, с големината на грахово зърно в ноздрите. Трябва да останете така докато меда се разтопи и усетите, че се е стекъл към гърлото. За да има ефект лечението е нужно да се да се изпълнява по 2-3 пъти на ден.

“Фигурин

2. За втората рецепта ще е нужно в съд да смесите 1 супена лъжица ракия, 1 супена лъжица брашно и 1 супена лъжица черен пипер. Разбърквате добре и след като получите сместа я налагате на челото над веждите. За да има положителен ефект от лечението трябва да оставите сместа на засегнатото място цяла нощ.

3. Тук трябва да си набавите грудка от билката ботурче и да я настържете, а след това да изцедите сока и с помощта на марля. Капете в ноздрите от получената отвара по 2-3 капки един път на ден в продължение на 3-4 дни.

4. Тук ви е нужен кромид лук и след като го почистите трябва да изстискате сока му. Отново в легнало положение капвате във всяка ноздра по 3-4 капки от отварата. Задължително трябва да лежите още 20 минути след като сте си капнали от отварата, а след това се изправяте за да може да изтече останалият сок.

5. Наливате една чаша с боза и към нея прибавяте 1 супена лъжица царевично брашно. Разбърквате добре и оставяте сместа да престои 24 часа. Нужно е първо на намажете междуочието със зехтин и чак след това да поставите компрес с получената смес.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *