ИЗПИТАНО! Отървете се от луничките с този крем!

Домашно приготвен крем по бабина рецепта премахва лунички

Луничките се появяват вследствие бързо натрупване на кожен пигмент при излагане на силно слънце, особено през пролетта. Те се намират много по-често по местата, изложени по активно на въздействие на слънчевите лъчи – по бузите, носа, клепачите, рамената, врата, гърдите и по външната страна на горните крайници.

Демир бозан билки за бъбреци
Ако не харесвате луничките си, това е вашата рецепта!

Ако не харесвате луничките си, това е вашата рецепта!

Когато са бледи, луничките не представляват кой знае какъв козметичен дефект, а в повечето случаи дори обратното, те придават чар на лицето. Но ако все пак не харесвате своите лунички и искате възможно най-бързо да се отървете от тях, то тогава е добре да знаете, че през есента и зимата те избледняват, а често и съвсем изчезват.

Но ако не искате да чакате дотогава, опитайте следната билкова рецепта, с доказан ефект върху луничките.

Начин на приготвяне и употреба – смесват се на водна баня при непрекъснато бъркане равни части лой, взета от животински бъбреци, пчелен восък, зехтин и стрит на прах сакъз (медицинска дъвка). Бърка се с дървена лъжица, докато се получи гладка смес. Прибира се в кутийки от крем или бурканче. Всяка вечер предварително почистеното лице леко се разтрива с чисти ръце и след това се намазва с тънък слой от мехлема. Може да се намаже и кожата на ръцете, ако по нея има лунички. Друг крем не се слага, на сутринта лицето се измива с хладка вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *