Изпитано! Тази отвара лекува гъбички под ноктите!

Това заболяване е досадно, но и не бива да се подценява

Често ранните признаци за поява на гъбички под ноктите са почти незабелижими, а това е и основната причина те да бъдат пренепрегвани. Но ако забележите, че ноктите ви са станали лесно чупливи, започнали са да променят цвета си или са се удебелили значително – трябва да предприемете бързи мерки за лечението на заболяването.

Това заболяване е досадно, но и не бива да се подценява!

Това заболяване е досадно, но и не бива да се подценява!

Начин на приготвяне и употреба – за топли бани – билкова смес от 3 супени лъжици наситнен стрък босилек и листа волски (общата смес е с равни части от билките) се заливат с 500 мл вряла вода и киснат 1 час. Баните на пръстите (на ръцете и на краката) траят около 15 минути.

Начин на приготвяне и употреба – вземате по едно пакетче киселина в сухо състояние Salicilici и Benzoici от аптеката. Трябват ви по 10 г от всяко. Ацетон (ако нямате може да замените с лакочистител) – 30 мл, глицерин – 20 мл, спирт – към 100 мл. Всички тези съставки се смесват в шише и се оставят за около 2 дни. Като периодично разтръсквате добре, за да не се утаяват съставките. По-добре смесете нещата в шише от 1.5 л, за да може изпаренията да имат свободно място, където да се движат в бутилката и налягането да не спука тапата. След като е готово, с едно тампонче за почистване на уши слагате на ноктите или засегнатите места по кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *