Използвайте сок от райска ябълка при кашлица

Името на райската ябълка идва от гръцки език и преведено означава божествен огън, но в страната ни тя е известна още с името медовина. Този изключителен плод, който носи все прекрасни наименования е много ценен и полезен за организма на човек.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Още в древността са установени лечебните свойства на райската ябълка и по онова време тя се е използвала най-вече за лечение на скорбут, а днес се препоръчва при запушване на дихателните пътища с възпалителен секрет, кашлица и настинка, диабет, разранени венци, малокръвие и други.

hurma300В 100 грама от райската ябълка се съдържат 127 килокалории, 0,8 грама белтъчини, 0,4 грама мазнини, 33,5 грама въглехидрати полезни за организма.

В случай, че имате упорита кашлица и сте настинали зле сокът от райската ябълка ще повлияе на организма ви благоприятно, защото ще спомогне за отхрачването.

Консумацията на този сочен и ароматен плод се препоръчва и на хора страдащи от анемия, при нарушения на стомашно-чревния тракт и заболявания на щитовидната жлеза, защото тя е богат източник на йод.

Препоръчително и хората, които страдат от захарен диабет да консумират плода, защото голяма част от захарите, които съдържа са фруктоза.

Можете да използвате изсушените листа на райската ябълка срещу кръвоизливи, като ги стриете на прах.

Месестата част на райската ябълка се използва за рани под формата на компрес.

Консумацията на плода ще допринесе до общо укрепващо и тонизиращо действие.

Райската ябълка може да се използва при диети, но трябва да се консумира най-много една на ден, защото е богат източник на захари.

От райската ябълка можете да си приготвите сок, желе, мармалад, сироп, сладко или да я консумирате в натурален вид.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *