Източен антираков лек идва при нас!

Хората са запознати с гъбата Шийтаке не от вчера или днес. Още отпреди 3 хиляди години японците и китайците са запознати с растението и неговите лечебни свойства. В традиционната японска медицина, тази гъба заема своето достойно място на универсално лекарство, пречистващо организма. Смята се, че началото й е поставено през 2 – 3 пр. н. е. , но се смята, че е била позната, преди това в Китай.

“Демир

large_aDg4787TQVw4Активното вещество, което се намира в гъбата всъщност е нищо повече от лентинан и именно на него се дължи вълшебното, лечебно действие. Лечебно действие, което подпомага разрушаването на раковите клетките или даже предотвратява тяхното образуване.  Странния и екзотичен вкус пък се дължи на наличието на веществото лентионин.

Има различни форми, чрез които ще можем да приемаме гъбата Шийтаке, за да оценим нейното лечебно действие: сухи екстракти, тинктури. Освен, най-ценното от нейната същност – антираковото въздействие, тя помага и като премахва умората, подсилва имунната система, както и антихолестеролен ефект.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *