Изтощена от слънцето коса? Тази билкова маска е за вас!

Билкова комбинация подхранва и защитава косата от слънчевите лъчи

Слънцето освен източник на енергия е и благоприятен фактор за настроението ни. През горещите дни то може да ни поднесе и не толкова желани подаръци, които имат по-скоро неприятни, а и трайни последствия.

“Фигурин
Билкова комбинация подхранва и защитава косата от слънчевите лъчи!

Билкова комбинация подхранва и защитава косата от слънчевите лъчи!

Въпреки че действието му върху косата ни не е директно, не я изгаря, тя все пак търпи увреждания от вятъра, солената вода, слънцето, прекалено хлорираната вода в басейна. Да не забравяме и за също толкова вредната ултравиолетова радиация, вследствие на слънчевите лъчи, която унищожава естествения липид на косата и тя бързо губи своя блясък.

Когато сте прекарали повечко време на слънце, било то на излет или на плажа, трябва обезателно да се погрижите за косата си.

Билка.инфо ви предлага следната изпитана билкова маска, с чиято помощ ще върнете блясъкът в косата си, а и нейната жизненост.

Начин на приготвяне – 10 мл зехтин се затоплят, след което косата се разделя с помощта на четка и нанесете зехтина. Хубаво е косата да бъде сресана предварително, за да е по-лесно нанасянето на зехтина. Главата се покрива с найлонова шапчица. Оставете маската 15 – 30 минути. Ако косата е много изтощена, оставете маската на главата за една нощ, след което измийте косата с шампоан и изплакнете добре.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Изтощена от слънцето коса? Тази билкова маска е за вас!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *