Жълъди помагат при повишена кръвна захар

Дъбът се слави със своето могъщество още от древни времена. Той е олицетворение на сила, а освен това се свързва с мъдрост и самоувереност. Дъбът живее повече от 500 години. Неговите плодове – жълъдите, съдържат безброй полезни вещества като дъбилни и белтъчни вещества, скорбяла и мазнини. В стари времена жълъдите са били използвани най-вече като талисмани, но освен това лечителите са ги употребявали за лечение.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

жълъдиС жълъди се лекува захарен диабет. За целта са необходими зрели жълъди, които се изсушават и се смилат на прах. В продължение на един месец, три пъти на ден преди ядене се взима по 1 ч.л. от този прах, заедно с билков чай. След това се прави едномесечна почивка и курсът на лечение се повтаря. Прахът от смлени жълъди помага и при колит и скрофулоза (особена проява на туберкулозна инфекция у децата).

За предотвратяване появата на рани при лежащо болни, се приготвя масло от жълъди. 1 ч.ч. изчистени жълъди се смилат през месомелачка. След това се заливат с кипнало олио, като количеството му е толкова, че да покрие жълъдите със слой с дебелина 1 см. Оставят се да престоят 40 дни на тъмно, като всеки ден сместа се разбърква по един път. След 40-тия ден маслото се прецежда и се използва при нужда.

При нервни заболявания, анемия, продължителна менструация и скрофулоза се употребява сок от все още неузрели жълъди. Жълъдите се почистват и се смилат с месомелачка. След това се изстисква сокът им през няколко марли. От него се приемат по 2 с.л., смесени с 2 с.л. мед, 4 пъти на ден преди ядене

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Жълъди помагат при повишена кръвна захар

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *