Женските тайни за укрепване на косъма!

Вижте как да получите желаната от вас здрава и изпълнена с живот коса

Прекомерната употреба на алкохол, кафе и цигари, стресът, недостатъчният сън, неправилно и нередовно хранене остявят отпечатъка си върху тялото ни. Под тяхното вредоносно влияние кожата ни започва да се набръчква и изсушава, засилва се косопадът.

Демир бозан билки за бъбреци
Коса мека като коприна?! Вижте как!

Коса мека като коприна?! Вижте как!

За да се справите с тези проблеми не е необходимо да инвестирате в скъпи процедури, когато спокойно можете да се обърнете към даровете на природата. Билка.инфо ви предлага една изпитана рецепта, с чиято помощ ще заздравите косата си и ще и придадете така желаният блясък и мекота.

Начин на приготвяне и употреба: за светли коси – лайка и розмарин. Препълнена супена лъжица лайка и препълнена лъжица розмарин се заливат с 3/4 чаша водка. Настойката се разклаща всеки ден и се съхранява в тъмна бутилка или на тъмно място в продължение на 2 седмици. Прецежда се през марля и течността се излива в чиста бутилка, която се държи запушена. Два пъти седмично преди лягане кожата на главата се натрива с получената настойка.

За тъмни коси – аир и хмел. Измиваме косата със сапун, приготвен от аир и хмел, изплакваме я с обикновенна вода, а в последната вода сипваме отвара от тези билки. Тя се приготвя, като шепа хмел и шепа аир се варят 20 минути в 1л вода, прецеждат се и се изстудяват.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *