Житна вода за подхранване и изчистване на лицето

Билка.инфо ви предлагатази изпитана рецепта за почистване и подхранване на лицето

За да бъдем красиви, особенно когато става все по-скъпо удоволствие, трябва да се учим от народния лечебен и козметичен опит. Козметиците ревностно пазят своите рецепти, тайната на красотата и това е напълно разбираемо. Има, разбира се, сигурни и изпитани във всекидневието неща, от които можем да се ползваме. Те са преди всичко от съчетаеми билки и изискват значително по-малко средства, но повече упоритост и създаването на добри навици.

“Фигурин
„Красивото лице всеки ще целуне“!

„Красивото лице всеки ще целуне“!

Както се казва: „Красивото лице всеки ще целуне“, затова и ние от Билка.инфо ви предлагаме следната рецепта в помощ на почистването и подхранването на лицето.

Начин на приготвяне и употреба:

Една пълна шепа (1 чаена чаша) жито се вари продължително в 2 л вода, докато омекне. Прецежда се още горещо през плътна кърпа. Останалата около 1 л житна вода се държи в шише на студено (може в хладилник). От нея се отделя по малко и се мие лицето. То не се бърше с кърпа, а се попиват само капките, за да остане върху кожата лек покривен пласт от житното съдържание. Освен че подхранва и успокоява, житната вода добре почиства кожата. За максимални резултати Билка.инфо ви препоръчва употребата на житна вода всяка сутрин и вечер при миенето на лицето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *