Как билките ми помагат да отслабна!

Всеки иска днес да отслабне, завладян от поредната мания за красота, която в някаква степен ни е наложена от хора с нездравословно мислене. Но истината е, че оптималното, но само оптималното, тегло, а не прекалено ниското, може да ни помогне да бъдем здрави. И което е по-важно – когато отслабваме това трябва да става постепенно, за да е трайно и за да щадим организма. Ето три билки, които са първенци в това начинание.

images (20)Листа сена
Сената е билка, чиито листа притежават мек и безболезнен ефект, спомагайки за изпразване на червата, помагайки на храната да премине леко и лесно през тях, като така се ограничава резорбацията или процеса през който се всмукват мазнините.

Овчарската торбичка
Добре познатата ни овчарска торбичка, която можем да намерим на всяка една полянка, има ясно изразен диуретичен ефект, като нормализира кръвното налягане и сърдечната дейност.

Черен бъз
Цветовете на черния бъз са с ниско съдържание на флавоноиди – само 3%, но те са напълн достатъчни да спомогнат са добрата циркулация на кръвта, като имат и директен ефект върху централната нервна система и приемайки ги, вие може да успокоите нервите си, без да се налага да залагате на лекарства.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *