Как да премахнете стомашните болки и циреите с йод

В случай, че имате проблеми с щитовидната жлеза или циреи по тялото това може да ви насочи към мисълта, че в организма ви няма нужното количество йод.

За да проверите дали организма ви притежава достатъчно количество йод не са нужно много усилия. Просто намажете един малък участък от тялото с йод преди да си легнете и ако на сутринта няма никакви следи това означава, че количеството на йод в организма ви е недостатъчно.

“Фигурин

Защо-се-образуват-абсцеси-и-циреиАко върху тялото ви се появи цирей вие можете да премахнете много лесно с помощта на йода. От памук, тоалетна хартия или носна кърпичка направете топче с големина на царевично зърно. След това намокрете обилно топчето с йод и го поставете върху цирея. За да се задържи там е нужно да поставите лепенка. Оставете компреса на проблемната зона около 2-3 часа и сменете с нов. Процедурата се повтаря докато се почувства леко боцкане. Накрая е нужно да поставите върху цирея резен кромид лук или домат и отново залепяте с лепенка, за да може да се задържи на проблемното място. Лукът или домат се поставят, защото те ще помогнат за запазване на влагата.

За да избегнете появата или да премахнете по-бързо цирея върху тялото ви е добре да приемате по 2 капки йод разтворен в 200 милилитра вода. Питието се изпива наведнъж и е подходящо само за лица, които са над 20 години. Подходящата доза за лица от 14 до 20 години е 1 капка йод разтворена в 200 милилитра вода и отново се изпива наведнъж. След 12 часа е нужно да се повтори процедурата. За лица от 10 до 14 години се капва също една капка йод в 200 милилитра вода, но се изпива само половината от получената отвара. Задължително останалото се изхвърля. Лица под 10 години не трябва да пият йод и цирея се лекува само с помощта на компресите.

В случай, че имате разстройство не се тревожете с помощта на йода то ще изчезне веднага. От вас се иска само да разтворите 2 капки йод в 200 милилитра вода и да изпиете отварата и ако разстройството все още не е спряло можете да си приготвите още едно питие след 4-5 часа.

Сега ще ви дадем малко позната за хората, които пушат информация. В случай, че ви се подуе кутрето на лявата ръка и стане твърдо вие ще почувствате лека болка. Трябва да знаете, че тялото ви дава знак за проблеми със сърцето. За да премахнете болката от кутрето трябва да го мажете сутрин и вечер обилно с йод в продължение на 2-3 дена. Болката в кутрето ще спре, но вие не трябва да спирате до тук , защото този знак ви дава информация за проблеми със сърцето и сте застрашени от исхемия. Задължително посетете медицинско лице и си направете нужните изследвания, за да се предприеме адекватно лечение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *