Как да се преборим със студените крака и ръце?

Има хора, чиито ръце и крака са вечно студени. Няма лято, няма зима – щом ги докоснете можете самите вие да се вледените. В някои случаи действително става въпрос, че ни е студено. Но в други случаи поговроката „Студени ръце, горещо сърце“ е далеч от истината, а е свързана с неправилното и недоброто кръвообращение.

winter_fashionАко обаче става въпрос за постоянно състояние, което вече си е нещо като хронично такова, вероятно има и вътрешно заболяване, което е нужно да бъде открито. А срещу първите две причини може да използвате следните съвети:

1. За да избяга студа от ръцете ви, просто стимулирайте циркулацията на кръвта в тях, като ги масажирате с гумена топка, подобна на таралеж, от 7 до 10 минути всяка вечер.
2. Правете масаж с масло от канела, което също подобрява кръвообращението. Смесете 50 мл бадемово масло с 1 капка чисто масло от канела. Търкайте всеки пръст в продължение на 1 минута.

Демир бозан билки за бъбреци

3. Може да си помогнете много и с етерични масла, като например от иглолистни дървета (бор, смърч, ела), както и с масло от розмарин, камфор, черен пипер и джинджифил. Добавяйте няколко капки от избраното масло към топлата вана за крака.

4. Още щом се приберете, измивайте краката си с топла вода и слабо алкален сапун, след което ги подсушавайте с мека кърпа. Обувайте си топли памучни или вълнени чорапи, а не такива от изкуствени материи.
5. Разтворете в 1 литър вода 10 грама алкохол и няколко капки камфоров спирт. Разклатете и използвайте този разтвор за масаж на крайниците.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *